Evde Yapılabilen En Basit ve En Etkili 7 Tane Cilt Beyazlatan Maske

Resim
Yoğurt maskesi (Evde yapılacak en basit maske !!!) Faydalarını say say bitiremeyeceğimiz gerçek bir yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açma konusunda da size destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt, ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten hazırladığımız yoğurtlar. Eğer düzenli olarak her gün bu maskeyi yüzünüze ya da renginin açılmasını istediğiniz diğer bölgelere uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkarsanız yaklaşık 1 ay kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Özellikle güneş nedeniyle kararan ciltte çok etkili olan yoğurt maskesi, cildi beyazlatmakla da kalmaz, içindeki polimerler sayesinde cildi besler ve daha sağlıklı bir hale getirir. Yoğurt-limon suyu-yulaf unu karışımı  pinterest Yoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malze

Sınava Girmeden Önce Neler Yapmalıyız?

Herkesin bildiği üzere yarın önemli bir sınava ülkecek girmek üzereyiz.Bu sınavda öğrenciler kadar ailelerde stres ve panik yapmaktadırlar.Ancak unutulmaması gerekir ki panik yapmanın ne kendileri için ne de öğrenciler için bir faydası bulunmamaktadır.

Sınava giren öğrenci arkadaşlarımıza aileleri tarafından gerekli motivasyonu ve gerekli sakinleştirici mesajlar verilmelidir.Sınav öncesinde öğrenci için gerekli huzurlu bir ortamı sağlamalıyız.Bu korona virüs ortamında öğrencilerimizin gerekli huzurlu ortam sağlanamamış olması çok normaldir.Ancak öğrenci arkadaşlarımızın bunu tüm insanların yaşadığını ve sınava girecek diğer arkadaşlarının da yaşadığını bilmeleri gerekir.Bu stresli ortam kendilerine özel bir durum değildir.

Öğrenci kardeşlerimizin kendileri minimum seviyede stresli tutmaları çok önemlidir.Zira stresli bir şekilde sınava girilmesi durumunda sonuçlarının çokta iyi olmayacağı açıktır.LGS sınavında veya diğer tüm sınavlarda stressiz bir şekilde sınava girmek önemlidir.Çoğu kişi kendisinden daha az çalışmış bireylerin kendilerinden daha yüksek puan aldıklarını söylemektedirler.Bunun nedeninin de daha az stresli bir şekilde sınava girmek olabilir.Bunun için kendimizi mümkün olduğunca sakin tutmamız gerekmektedir.Bunun dışında aşağıda bulunan maddeler sizin sınavdan önce neler yapmanız gerektiğini sıralanmıştır:

  • Her şeyden önce kendinize güvenin. Özgüven, hemen hemen her şeyin anahtarıdır. Özgüven sayesinde başarısızlık, korku olmaktan çıkabilir. 
  • Sınavın içeriği ne olursa olsun bir gece önce sınavla ilgili konu üzerinde çalışmalara son verilmelidir. Son ana kadar, beyne hatırlaması gereken bir şeyler verilmesi, tüm bilgilerin kaybedilmesine sebep olabilir. 
  • Sınavdan 1 ya da 2 gün önce vücudun ve zihnin dinlendirilmesi gerekir. Yorgun bir bünye, daha çok gerilir ve başarısızlık kaçınılmaz olabilir. 
  • Sınavdan önceki gece uyumadan önce ılık bir duş alınmalıdır. Duş, rahatlamanıza yardımcı olacaktır. 
  • Sağlıklı bir uyku için uygun saat ve doğru bir yer seçilmelidir. Her türlü olumsuz düşünceden uzaklaşmaya çalışarak uyumak, başarı için önemli bir adımdır. 
  • Sınavdan önce motivasyonu ya da morali bozacak televizyon programlarından, sevmediğiniz insanlardan ve sohbetlerden kaçınılması gerekir. Sevilen insanlarla olumlu şeyler konuşmak moralinizi ve motivasyonunuz arttıracak, başarılı olmanız için sizi tetikleyecektir. 
  • Bir üniversite sınavına girecekseniz, sınav yeri tam olarak öğrenilmeli. Sınavdan birkaç gün önce sınava girilecek okulu bulup öğrenmek, sınav günü adres arama ve geç kalma stresini engelleyecektir. 
  • Sınav günü giyilecek kıyafetlerin önceden hazırlanmasına ve bu giyeceklerin rahat ve konforlu olmasına dikkat edilmelidir. 
  • Sınav gününden önce o gün metabolizmanın tepki vermesine sebep olacak yağlı, ağır ve çok soğuk yiyeceklerden uzak durmak gerekir. 
  • Sınav sabahı yoldaki trafiği dikkate alarak evden biraz daha erken çıkmak tedbir açısından önemlidir. 
  • Sınavda heyecan ve stres nedeniyle kişinin ağzı kuruyabilir. Bu yüzden sınava su ile girmek gerekir. Ancak aşırı su içmemelidir. Suyun yanında enerji verebilecek çikolata, bisküvi ve kuruyemiş gibi hafif yiyecekler de sınav sırasında tüketilebilir. 
  • Sınavdan hemen önce gerginliğiniz artarsa derin nefesler alın. Bunu birkaç kez tekrarlayarak, sakinleşmeye çalışın. 
  • Sınava başlarken sınav kâğıdına kişisel bilgilerinizi doğru olarak yazdığınızdan emin olun. 
  • Sınav sırasında sürekli saati kontrol etmeyin. Bu hem stresinizi artırır hem de vakit kaybına yol açar. 
  • Uzun süre aynı soruya odaklanmak vakit kaybıdır. Bir soruda takıldığınızda hemen başka bir soruya geçin. Daha sonra atladığınız sorulara tekrar bakın. 
  • Dikkat dağınıklığı yaşadığınızda oturduğunuz yerde kısa bir mola verin. Nefes ve göz egzersizleri yapmak, dikkatinizi tekrar toplamanıza yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akreditif Nedir? Akreditif Mektubu Nedir? Şemalı Anlatım ve Örnekleri

GELİŞMİŞLİK NEDİR ? GELİŞMİŞLİK TÜRLERİ NELERDİR?

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? İLETİŞİM TÜRLERİ? İLETİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...