Evde Yapılabilen En Basit ve En Etkili 7 Tane Cilt Beyazlatan Maske

Resim
Yoğurt maskesi (Evde yapılacak en basit maske !!!) Faydalarını say say bitiremeyeceğimiz gerçek bir yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açma konusunda da size destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt, ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten hazırladığımız yoğurtlar. Eğer düzenli olarak her gün bu maskeyi yüzünüze ya da renginin açılmasını istediğiniz diğer bölgelere uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkarsanız yaklaşık 1 ay kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Özellikle güneş nedeniyle kararan ciltte çok etkili olan yoğurt maskesi, cildi beyazlatmakla da kalmaz, içindeki polimerler sayesinde cildi besler ve daha sağlıklı bir hale getirir. Yoğurt-limon suyu-yulaf unu karışımı  pinterest Yoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malze

GELİŞMİŞLİK NEDİR ? GELİŞMİŞLİK TÜRLERİ NELERDİR?


GELİŞMİŞLİK 

Günümüz dünyasının en gerekli ve en önemli ihiyaçlarından biri olan gelişmektir.Bu ister bir eşya da olsun isterse kendi içimizde olsun gelişmişlik içimize o kadar işlemiştir ki gözümüzün gördüğü her yerde gelişmişlik arar olduk.Gelişmiş olmayı o kadar çok avantajlı olarak görüyoruz ki her yerde bu  gelişmişliği arıyoruz.

Gelişmiş olmak nedir? Gelişmişlik ne gibi faydalar sağlar ? Gelişmişliğin dezavantajları var mıdır? Gibi soruları kendinize daha önceden sormuş olabilirsiniz.O zaman bu yazı altında uzun uzun olmasada kısaca bazı soruları çözebilmeyi umuyoruz.

Gelişmişliği tanımlamamız için öncelikle ne türde bir gelişmişliği araştırdığımızı belirlememiz gerekir.Bu bir ekonomi,sanayi veya kişinin kendi nasıl geliştirdiği olabilir.

Ekonomi olarak gelişmişlikten bahsedecek olursak:

EKONOMİK GELİŞMİŞLİK


Ekonomik gelişmişlik,bir ülkenin kendi ihtiyaçlarını imkanı olduğu ölçüde doğrudan kendisinin sağlayabildiği,ürettiği ürünleri diğer ülkelere satarak ülkeye gelir getirebilidiği,ihracatının ithalatından fazla olan ,ülkesindeki vatandaşların refahını üst düzeyde sağlayabildiği bir ekonomi olarak tanımlayabiliriz.

Bu ekonomik gelişmişliğe ulaşmak bütün ülkelerin ortak hedefidir.Bu ekonomik gelişmişliği sağlayabilen ülkeler ise çok fazla sayıda değildir.

Satın Alma Gücü Sıralaması (Purchasing Power Parity)(2015 verilerine göre):

 

Satın alma gücü paritesi açısından sıralamaya bakıldığında ise; Çin Halk Cumhuriyeti’nin 18.976 milyar dolar ile dünyada ilk sırada yer aldığı ve ABD’nin 18.125 milyar dolar ile ikinci sırada kaldığı görülmektedir. Listedeki ilk 20 sıralaması ise şöyle olmuştur; Hindistan (3), Japonya (4), Almanya (5), Rusya Federasyonu (6), Brezilya (7), Endonezya (8), Birleşik Krallık (9), Fransa (10), Meksika (11), İtaly (12), Güney Kore (13), Suudi Arabistan (14), Kanada (15), İspanya (16), Türkiye (17), İran İslam Cumhuriyeti (18), Avustralya (19) ve Tayvan (20).

Gayrisafi Milli Hasıla (Gross Domestic Product)(2015 verilerine göre):


Amerika Birleşik Devletleri’nin 18.125 milyar dolar ile dünya ekonomisinin zirvesinde olduğu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin ise son 20 yıldaki büyük atağıyla 11.212 milyar dolar ile ikinci sırada yer aldığı görülmektedir. Listedeki ilk 20 sıralaması ise şöyledir; üçüncü sırada Japonya (4.210 milyar dolar), dördüncü sırada Almanya (3.413 milyar dolar), beşinci sırada Birleşik Krallık (2.853 milyar dolar), altıncı sırada Fransa (2.470 milyar dolar), yedinci sırada Hindistan (2.308 milyar dolar), sekizinci sırada Brezilya (1.904 milyar dolar), dokuzuncu sırada İtalya (1.843 milyar dolar), onuncu sırada Kanada (1.615 milyar dolar), onbirinci sırada Güney Kore (1.435 milyar dolar), onikinci sırada Avustralya (1.252 milyar dolar), onüçüncü sırada Meksika (1.232 milyar dolar), ondördüncü sırada İspanya (1.230 milyar dolar), onbeşinci sırada Rusya Federasyonu (1.176 milyar dolar), onaltıncı sırada Endonezya (896 milyar dolar), onyedinci sırada Türkiye (753 milyar dolar), onsekizinci sırada Hollanda (749 milyar dolar), ondokuzuncu sırada İsviçre (688 milyar dolar) ve yirminci sırada Suudi Arabistan (649 milyar dolar) yer almaktadır.

 

Sanayi olarak gelişmişlik ise:


Ülkenin sanayi olarak birçok farklı türde ürünler üretebildiği,ürünlerini üretirken başka ülkelerden az sayıda yararlandığı,ürünlerinin sadece hammaddelerini ithal ettiği,ürünlerini başka ülkelere başarıyla satabilen ve ürünlerini kendi ülkesindeki vatandaşlarına da aktarabilen bir gelişmişliktir.

En gelişmiş sanayiye sahip olan ülkeler ise;


Japonya,Rusya,Almanya,ABD,Çin’dir.(Bir sıralamaya göre yazılmamıştır.)

 

Bireysel olarak gelişmişlik ise :

Bireyin kendini hangi alanlarda geliştirdiği ile ilgilidir.Bu gelişmişlik kişiden kişiye göre değişmektedir.Bunun nedeni ise her bireyin farklı konulara ilgi duymasıdır.Ancak bir birey kendini olabildiğince farklı türlerdeki konularda geliştirmiş ise bu birey en etkili gelişmişliğe sahiptir dememizde bir sakınca yoktur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akreditif Nedir? Akreditif Mektubu Nedir? Şemalı Anlatım ve Örnekleri

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? İLETİŞİM TÜRLERİ? İLETİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...