Evde Yapılabilen En Basit ve En Etkili 7 Tane Cilt Beyazlatan Maske

Resim
Yoğurt maskesi (Evde yapılacak en basit maske !!!) Faydalarını say say bitiremeyeceğimiz gerçek bir yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açma konusunda da size destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt, ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten hazırladığımız yoğurtlar. Eğer düzenli olarak her gün bu maskeyi yüzünüze ya da renginin açılmasını istediğiniz diğer bölgelere uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkarsanız yaklaşık 1 ay kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Özellikle güneş nedeniyle kararan ciltte çok etkili olan yoğurt maskesi, cildi beyazlatmakla da kalmaz, içindeki polimerler sayesinde cildi besler ve daha sağlıklı bir hale getirir. Yoğurt-limon suyu-yulaf unu karışımı  pinterest Yoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malze

SINAV SONRASI DÖNEMDE NELER YAPMALIYIZ? BOŞLUKTA KALMA HİSSİ NEDİR?

          SINAV SONRASI DÖNEMDE NELER YAPMALIYIZ?

SINAV SONRASI DÖNEMDE NELER HİSSEDERİZ ?

Sınav sonrasındaki dönemde hepimizin de bildiği gibi bir boşluğa düşme ve ardından gelen kaygı ile birlikte kendimizi strese ve depresyona sürükleme eğiliminde oluruz.Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise artık bir amacımızın olmayışı ve kendimizi bir şeylere karşı yönlendirerek stresimizi atamamızdır.Bu konuları anlattıktan sonra kısaca stres ve kaygının tanımını yapmamız gerekmektedir ki konular hakkımızda net bir bilgiye ulaşabilelim.

Stres: Kişilerin çevreleriyle veya kişilerle etkileşiminden sonra ortaya çıkan fizyolojik veya psikolojik tepkilerdir.

Kaygı: Kişinin dış etkenlerden kaynaklanan korku,üzüntü,tehdit edici,endişe,çaresizlik gibi unsurlara marus kaldıktan sonra verdiği psikolojik hoşnutsuzluktur.

Depresyon: Depresyon ise kişinin uzun süre zarfında stres veya kaygı altında kalması sonucu ortaya çıkan psikolojik veya fizyolojik rahatsızlıktır.

SINAV SONRASI DÖNEMDE BOŞLUKTA KALMA HİSSİ

Sınav sonrası dönemde stres ve kaygının yanı sıra yukarıda birkaç bilgi verdiğimiz sırada belirtmiş olduğumuz boşlukta kalma hissi hakkında konuşacağız.Boşlukta kalma hissi genellikle okul çağında olan kişiler yani öğrenciler tarafından çokça ortaya çıkmaktır.Bu öğrencilerin ise genellikle sınava gireceği dönemlerde ortaya çıkmaktadır.Sınava girmeden birkaç gün önce veya sınav sonrasındaki birkaç gün içinde ortaya çıkabilir.Bu hissin bir başka türü ise yeni emekli olmuş çalışan kişilerde görülmektedir.

Boşlukta Kalma Hissi: Bu his kişinin hedeflerinin veya uğraşlarının sonuna gelmiş önünde belirli bir hedef,plan,ideallerinin olmaması sonucu ortaya çıkan psikolojik bir histir.

Boşlukta kalmış hisseden kişiler kendilerini sağlıksız beslenme,psikolojik rahatsızlıklar(stres,depresyon),fiziksel aktivitelerde bulunmama istediği gibi birçok sonuçları doğurabilir.

BOŞLUKTA KALMIŞ HİSSİNE KAPILAN KİŞİLERİN ÖZELLİKLERİ

  1. Sağlıksız besinler tüketmeye eğilimli olmak,
  2. Herhangi bir fiziksel aktivitede bulunmama isteği,
  3. Her yeni günde aynı isteksiz hal ve tavırlarda bulunma,
  4. Her günün monoton ve sıkıcı olarak görmek,
  5. Her gün,bir önceki günün kopyası olma,
  6. Sorumluluk veya görevlerini erteleme isteği,
  7. Üşengeç ve isteksiz halde olmak,
  8. Şekerli ve asitli içeceklere eğilimin artması,
  9. Genel ve sürekli olarak uyuma isteği,
  10. Bir hedef veya plan belirleyememek

Boşlukta Kalmışlık Hissinden Nasıl Kurtulabiliriz?

Boşlukta kalmışlık hissi genellikle belirli bir süre boyunca zihnimizde yer edinebilir ve bu ruh haline alışabiliriz.Bu ruh hali bedenimizi ve zihnimizi çok yorabilir ve bu ruh halini bir kişiliğimiz haline de getirebiliriz.Bunun olması sonucunda bizi gerçekten olumsuz bir durum beklemektedir.

Etrafımızdaki kişilerden uzaklaşabilir kendimizi monoton(tekdüze),yalnız ve üşengeç bir hal içinde kendimizi çaresizliğe doğru itebiliriz.
Öncelikle Bir Hobi veya Zamanımızı Etkili Kullanacak Bir Aktivide Bulmalıyız.

1.Bu aktivite resim,müzik veya kitap okumak olabilir.Bunların yanında bir koleksiyon yapmaya başlama,veya zihnimizi kullanabileceğimiz oyunlar oynamakta olabilir.(puzzle,satranç,sudoku,vb.)

2.Spor etkinliklerine katılabiliriz ve bu etkinlikleri bir haftanın içinde belirli günlerde planlı olarak yapabilirsiniz.Spor vücudumuzdaki kan akışını hareketlendirerek beynimizi daha etkin kullanabilir ve vücudumuzdaki birikmiş su ve tuzu ter yoluyla atarak kendinizi yenileyebilirsiniz.Bu sporlar;
futbol,voleybol,tenis,basketbol,koşu,yürüyüş,vb. etkinlikler olabilir.
3.Arkadaşlarımızla bir etkinlik planları oluşturup onlarda zaman geçirebilir ve stresinizi atabilirsiniz.

4.Gelecek ile ilgili bir hedef veya plan oluşturup bu plan yolunda adımlar atabilirsiniz.

5.Farklı bir dil öğrenebilirsiniz.Bu dil ile ilgili aktivitelerde bulunabilir ve gelecekteki kariyeriniz için olumlu bir adım atmış olursunuz.

6.El işleri ile ilgili kurslara katılabilir.Bu kurstan elde ettiğiniz bilgileri kullanarak kendi işinizi bile kurabilirsiniz.(El örgüsü,seramik boyama,artık materyallerden kullanışlı malzemeler üretmek,vb)

7.Online platformlara içerik üretebilir ve belirli bir kitleye ulaştıktan sonra bu içeriklerden bir maddiyat elde edebilirsiniz.

 
Sonuç olarak, boşlukta kalmışlık hissinden kurtulabilmenin yolu kendinizi bir hedefe,spora yani bir aktiviteyle uğraşarak kendinizi yenilemeniz,stres ve kaygıdan beynimizi uzak tutabilmenizdir.Beynimizi ne kadar olumsuz düşünceler ve durumlardan uzak tutabilirsek o derecede vücudumuzun sağlığı içinde olumlu bir şeyler yapmış oluruz.

Yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.Yorumlarınızı belirtmekten çekinmeyiniz.İyi ve pozitif günler dilerim. 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akreditif Nedir? Akreditif Mektubu Nedir? Şemalı Anlatım ve Örnekleri

GELİŞMİŞLİK NEDİR ? GELİŞMİŞLİK TÜRLERİ NELERDİR?

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? İLETİŞİM TÜRLERİ? İLETİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...