Evde Yapılabilen En Basit ve En Etkili 7 Tane Cilt Beyazlatan Maske

Resim
Yoğurt maskesi (Evde yapılacak en basit maske !!!) Faydalarını say say bitiremeyeceğimiz gerçek bir yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açma konusunda da size destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt, ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten hazırladığımız yoğurtlar. Eğer düzenli olarak her gün bu maskeyi yüzünüze ya da renginin açılmasını istediğiniz diğer bölgelere uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkarsanız yaklaşık 1 ay kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Özellikle güneş nedeniyle kararan ciltte çok etkili olan yoğurt maskesi, cildi beyazlatmakla da kalmaz, içindeki polimerler sayesinde cildi besler ve daha sağlıklı bir hale getirir. Yoğurt-limon suyu-yulaf unu karışımı  pinterest Yoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malze

Günümüzde Bilgi Kaynakları Kullanımı

Günümüz  dünyasında bilgiye erişim araçları günden güne artmaktadır. Eski dönemlerde sadece yazılı bir kaynağa dayanan bilgi sonraki dönemlerde görsel,günümüzde ise elektronik ortamlardan bilgiye erişmekteyiz.
Bilgiye eriştiğimiz bu elektronik veya sanal ortamlarda yararlandığımız bilgiye nasıl güvenebiliriz? Doğru bilgiye ihtiyacımız olduğu dönemlerde ne yazık ki hiçte doğru bilgiye erişemiyoruz.
Sanal ortamdan edindiğimiz bilginin ne yazık ki güvenilir olduğunu anlamamız çok zor.Ancak imkansız değil.Bilgi kaynağının yazarına, öz geçmişine veya aldığımız bilgiyi birkaç farklı yerdeki bilgi ile karşılaştırarak en azından aldığımız bilgi hakkında bir genel fikre sahip olabiliriz.
Günümüz dünyasında bilgi için internetten araştırma yapmaktayız.Bizim için en bilgilisi Google amca... Ve günde onlarca farklı bilgi için Google gibi arama motorlarına başvurmaktayız.Bu aramalarda ise yazılı veya görsel olarak bir içerik ile karşı karşıya geliriz. 
Günümüzde insanlar yazılı ve görsel olan içerik arasında genellikle görsel olanları seçmektedir.Çünkü birçok kişi  görsel içeriğin daha etkili ve daha zaman kazandıran bir yol olduğunu düşünmektedir.Bu düşünce bir yönden haklı olabilir ancak yazılı içerik kadar da bilginin derinliğine girmediğini bilmekte fayda var.Bu aydınlatmayı yaptıktan sonra görsel içeriğin daha gelişmekte ve kullanımın arttığını da söylemek gerekir.
Araştırmacılar 2022 yılından itibaren görsel içerik kullanımın %70 den fazla olacağını soylemektedir.Dolayısıyla artık internette bir bilgiyi araştırdığımız zaman karşımıza videolu,sesli veya görsel olarak anlatan içeriklerin olacağı anlamına geliyor.Videolu veya sesli içerik koyan web sitelerinin daha çok takipçileri olacağı aşikar.Sizde bir web sitesine sahipseniz bu bilgiler eşliğinde planlarınızı geliştirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akreditif Nedir? Akreditif Mektubu Nedir? Şemalı Anlatım ve Örnekleri

GELİŞMİŞLİK NEDİR ? GELİŞMİŞLİK TÜRLERİ NELERDİR?

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? İLETİŞİM TÜRLERİ? İLETİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...