Evde Yapılabilen En Basit ve En Etkili 7 Tane Cilt Beyazlatan Maske

Resim
Yoğurt maskesi (Evde yapılacak en basit maske !!!) Faydalarını say say bitiremeyeceğimiz gerçek bir yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açma konusunda da size destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt, ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten hazırladığımız yoğurtlar. Eğer düzenli olarak her gün bu maskeyi yüzünüze ya da renginin açılmasını istediğiniz diğer bölgelere uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkarsanız yaklaşık 1 ay kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Özellikle güneş nedeniyle kararan ciltte çok etkili olan yoğurt maskesi, cildi beyazlatmakla da kalmaz, içindeki polimerler sayesinde cildi besler ve daha sağlıklı bir hale getirir. Yoğurt-limon suyu-yulaf unu karışımı  pinterest Yoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malze

Covid-19 Stres ve Kaygının Beynimize Etkisi Bu Durumdan Nasıl Kurtulabiliriz

Günümüzde korona pandemisi nedeniyle birçok
kişi evlerinde vakit geçirmeye ve bu kapalı alanda günlük yaşantılarına devam etmeye çalışmaktadırlar.

Covid-19 salgını insanların psikolojilerini olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir.Corona insanların organlarına zarar vermekte bunlardan etkilenen organlardan birisi ise beynimizdir.

Uzun zaman boyunca kapalı bir ortamda kalmaya çalışmak psikolojimizi ve dolayısıyla beynimizi etkilemektedir.

Beynimizi uzun dönem boyunca psikolojik ve ruhsal olarak strese veya kaygıya sokmak gerçekten sonraki dönemlerde altından kalmamayacağımız bir bedensel sorunlara yol açmaktadır.

Bu hastalıklardan birkaçı ise;
Cilt hastalıkları, saç dökülmesi, büyük bir çoğumuzun ortak soru olan kilo artışı ve son olarak ise depresyon.

Artan kilo ve depresyon, vücudumuzu günden güne hastalıkları cekmekte, hastalıklara olan bağışıklığımızı azaltmakta ve hastalıklara daha açık hale getirmektedir.

Bu tür hastalıklardan uzak kalmak için kendimizi akışına bırakmalı günün stresi veya sıkıcılığı ne kadar yoğun olursa olsun kendimizi hep olumlu yönde motive etmeliyiz.Daha güzel günlerin geleceğini ve her şeyin eskisi gibi olacağını düşünmeliyiz. Sağlıklı beslenmeli ve evde yapabildiğimiz kadar spor yapmalıyız.

Bunun yanında yaz dönemi açıldığından itibaren covid19 virüsünün tuzlu suda veya iyi temizlik sağlayan havuzda virüse yakalanmaya neden olacak bir verinin ortaya çıkmaması bizleri temizlik kalitesi yüksek olan tatil yerlerinde ve bu kriterleri sağlayan otellerde tatil yapmaya engel olacak bir sorun bulunmamaktadır.

Bu tatil köylerine veya ilçelerine giderek salgın sürecinin vücudumuzdaki etkilerini az da olsa atmamızı sağlar. Gerek denize girmek gerekse güneşlenmek ve kendimizi yenilemek bütün vücudumuz için gerekli olan enerjiyi yenilememizi sağlar. 

Bunun yanında covid-19 süreci nedeniyle evlerimizde kaldığımız dönemde güneşte aldığımız D vitamininden de mahrum kaldık. Tatil beldelerinde güneşlendiğimiz bu süre boyunca gerekli vitaminlerimizi de tekrardan depolanmış olacağız.(Uzun süre boyunca güneşlenmeyiniz cilt rahatsızlıklarına sebep olabilir.)

Gezilip görülmesi gereken tatil yerleri:

ŞİRİNCE- İZMİR
SALDA GÖLÜ- BURDUR
KAŞ -ANTALYA
KAZ DAĞLARI -BALIKESİR
KABAK KOYU,FETHİYE -MUĞLA
BODRUM, MUĞLA
ÖLÜDENİZ, MUĞLA




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akreditif Nedir? Akreditif Mektubu Nedir? Şemalı Anlatım ve Örnekleri

GELİŞMİŞLİK NEDİR ? GELİŞMİŞLİK TÜRLERİ NELERDİR?

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? İLETİŞİM TÜRLERİ? İLETİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...